News

Polska palarnia kawy

Obróbka kawy – podział i charakterystyka

Obróbka kawy to temat, który z pewnością nie raz, nie dwa, obił Ci się o uszy. Jest ona tylko jednym z wielu elementów, mających wpływ na ostateczny smak naparu w...

Obróbka kawy – podział i charakterystyka

Obróbka kawy to temat, który z pewnością nie raz, nie dwa, obił Ci się o uszy. Jest ona tylko jednym z wielu elementów, mających wpływ na ostateczny smak naparu w...

Polska palarnia kawy

Co wpływa na smak kawy

Jak smakuje kawa? To pytanie, na które nie ma jednej odpowiedzi. Dzisiaj, gdy hodowla i wypalanie kawy speciality tak prężnie się rozwijają i już są na naprawdę wysokim poziomie, smak...

Co wpływa na smak kawy

Jak smakuje kawa? To pytanie, na które nie ma jednej odpowiedzi. Dzisiaj, gdy hodowla i wypalanie kawy speciality tak prężnie się rozwijają i już są na naprawdę wysokim poziomie, smak...

JAK ZACZĄĆ SWOJĄ PRZYGODĘ Z KAWĄ SPECIALITY?

JAK ZACZĄĆ SWOJĄ PRZYGODĘ Z KAWĄ SPECIALITY?

Percepcji kawy towarzyszą wszystkie zmysły poza słuchem. Aromat kawy unoszący się w powietrzu sprawia przyjemność wielu z nas. Często słyszymy “o, jak tu pięknie pachnie kawą”. Zmysłem dotyku odczuwamy jej...

JAK ZACZĄĆ SWOJĄ PRZYGODĘ Z KAWĄ SPECIALITY?

Percepcji kawy towarzyszą wszystkie zmysły poza słuchem. Aromat kawy unoszący się w powietrzu sprawia przyjemność wielu z nas. Często słyszymy “o, jak tu pięknie pachnie kawą”. Zmysłem dotyku odczuwamy jej...

Kawa ziarnista

Kawa ziarnista

Kawa ziarnista uznawana jest za bardziej aromatyczną, intensywną i złożoną w smaku niż ziarna zmielone dużo wcześniej. Nie wystarczy jednak sięgnąć po dowolną kawę ze sklepowej półki, aby mieć pewność,...

Kawa ziarnista

Kawa ziarnista uznawana jest za bardziej aromatyczną, intensywną i złożoną w smaku niż ziarna zmielone dużo wcześniej. Nie wystarczy jednak sięgnąć po dowolną kawę ze sklepowej półki, aby mieć pewność,...

Kawa mielona

Kawa mielona

Kawa mielona jest gotowa do zaparzenia od razu po otwarciu opakowania. Stanowi dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samodzielnego zmielenia ziaren przed parzeniem oraz dla tych, którzy nie...

Kawa mielona

Kawa mielona jest gotowa do zaparzenia od razu po otwarciu opakowania. Stanowi dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samodzielnego zmielenia ziaren przed parzeniem oraz dla tych, którzy nie...

Kawy 100% arabica

Kawy 100% arabica

Kawy 100% arabica są cenione przede wszystkim za swój złożony smak oraz łagodność i charakteryzują się najwyższą jakością ziarna. Niepodważalne jest, że ziarna arabiki są jakościowo zdecydowanie lepsze od gatunków...

Kawy 100% arabica

Kawy 100% arabica są cenione przede wszystkim za swój złożony smak oraz łagodność i charakteryzują się najwyższą jakością ziarna. Niepodważalne jest, że ziarna arabiki są jakościowo zdecydowanie lepsze od gatunków...